Články
Top

Tipy na levné sporty na čerstvém vzduchu

Během krásných letních dnů je ideální doba na to si na čerstvém vzduchu zasportovat. Zamířit můžete do jedinečně upravených městských oáz, které lákají zejména k procházkám či posezení, nicméně dá se tu i báječně sportovně vyžít.

Zelené parky uprostřed města si určitě ihned zamilujete, neboť v létě jsou plné zeleně a květin. V některých částech republiky se nachází i místa, jejž se vyznačují kopcovitým a skalnatým terénem. Což určitě potěší ty z vás, co si chtějí zlepšit fyzickou kondici. Najdete tu mnoho perfektních cestiček, po kterých se vám poběží jedna báseň. Tyto trasy jsou upraveny v kombinaci asfaltu, štěrku, betonu, hlíny či dlažebních kostek. Na některých zelených městských cestách mohou stát hydranty s vodou s jednoduchým mechanismem, u nichž se můžete zastavit a osvěžit se. Tento kohoutek je funkční od jara do podzimu a stačí s ním jednoduše pootočit a záhy z něj vytryskne nepatrný gejzír vody. Při běhání můžete obdivovat malebnou krajinu. Máte jedinečnou příležitost užít si tu poklidnou a pohodovou atmosféru.

Vedle těchto překrásných zákoutí objevíte ve městě i řadu cyklostezek, na kterých můžete trávit svůj volný čas. Tyto stezky jsou upraveny tak, aby cyklisty zavedly na řadu historických míst, přitom nezapomínají ani na zábavu. Hustá protkaná síť cyklotras nabízí obtížné i lehčí tratě. Některé z nich jsou hodně klikaté a tvoří je kombinace terénů, jako je kupříkladu asfalt,  polňačka, luční a lesní pěšina. Na takovýchto cestách se vykytují nerovnosti a překážky, mezi něž patří výmoly, kameny a kořeny. Jiné cyklotrasy vedou po rovném vyasfaltovaném povrchu. Každý si tu najde svoji cyklotrasu, po které dojede do cíle. Jednotlivé trasy můžete sjet na kole nebo na inline bruslích.

V okolí měst existují také trasy pro pěší, které jsou protkanými kilometry stezek. Ty vám mohou posloužit jako znamenitý výlet ve dvou nebo s celou rodinou. Výtečně se tu dá běhat s runningovými holemi.

Zábavné a velice poučné jsou naučné stezky, na nichž se návštěvníci seznamují s kulturními a přírodními zajímavostmi dané lokality. Narazíte tu na nevídané množství rostlin a živočichů. Na začátek trasy se můžete nechat dovést městskou hromadnou dopravou, poté už běžky projdete kompletně celou trasu.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.