Články
Top

Materiály trofejí

Různá ocenění z různých materiálů

Pořádáte sportovní utkání, mysliveckou soutěž, výstavu či jinou událost? Na takových akcích nesmí chybět náležitá odměna. Nejčastěji se setkáváme s tím, že jsou pro výherce připravené poháry. Ale tam kam se poháry nehodí, nebo chcete originálnější ocenění, můžete zvolit i trofeje, nebo plakety. Zajímá Vás z čeho se poháry, plakety, nebo trofeje vyrábí a na kolik peněz Vás vyjdou?

V dávných dobách se takováto ocenění vyráběla s ušlechtilých kovů. Zlaté poháry, trofeje, čí plakety byly určeny pro první umístění, následně stříbrné byly určeny pro místo druhé a pro třetí místo, bylo ocenění bronzové. S takovými ušlechtilými kovy se setkáváme dnes už jen ve vrcholových sportech. Ale na zakázku Vám ocenění vyrobí.

Velmi oblíbený materiál pro výrobu pohárů se v dnešní době stal plast. Je velmi dobře tvárný, lehce barvitelný a s příměsí kovových prutů a kamínků, získá pohár hmotnost, tím působí ještě opravdověji. Poháry si můžete nechat pozlatit, aby byl efekt ještě dokonalejší. Poháry a plakety se vyrábějí i z jiných materiálů, plast se používá nejčastěji, kvůli výhodné a velice nízké ceně. Velmi často se setkáváme s tím, že podstavec je mramoroví, nebo také dřevěný.

Do módy se také dostávají skleněné plakety, které působí netradičním, elegantním dojmem. Mezi další netradiční materiály patří i keramika, které působí velmi slavnostně.

Materiály pro výrobu trofejí se velmi liší, podle toho co od trofeje očekáváme. Význam, vzhled, cena a podobně. Podklady pod trofeje se vyrábí z jilmového dřeva. Ať už se Vám líbí jakýkoli materiál, pohár, plaketa či trofej, bude věčným důkazem Vašeho triumfu.  


Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.