Články
Top

Tipy na levné podzimní sporty

S přicházejícím podzimním období se nemusíte obávat toho, že byste své sportovní aktivity omezili na minimum. Zastavit vás přitom nemohou ani rozmary počasí. Už se ale nebudete moci věnovat ryze letní sportovní zábavě, i přesto máte z čeho vybírat. Při jakémkoliv podzimním sportu si dokonale vylepšíte svou fyzičku a zároveň zhubnete nějaké to kilo. Nezapomeňte dodržovat pravidelný stravovací a pitný režim. V tomto období unosíte velmi často více vrstev oblečení. Nyní vám přinášíme několik ideálních tipů na levné podzimní sporty, kterým však můžete propadnout v jakémkoliv věku a roční době.

Chůze se pokládá za nejjednodušší formu sportovní aktivity a věnovat se ji dostatečně můžete při cestě do práce či z práce, při nákupech, procházkách a výletech. Jde o levnou aktivitu, jež nevyžaduje od vás žádné zvláštní dovednosti ani schopnosti. K rychlému pohybu s patřičným držením těla můžete přidat další skvělé prvky, jako je scházení či vyběhnutí schodů. Vyzkoušet můžete i pohodovou chůzi s holemi nordic walking, díky kterým posílíte nejenom pohybový aparát, ale i důležitý kardiovaskulární a nervový systém. Chcete-li spálit mnohem více kalorií, přejděte raději na rychlejší sportovnější styl.

Běhání se opět dostalo do módy. Jde o druh sportu, který kromě základního vybavení (jako kvalitní obuvi a oblečení) moc nestojí. Někteří z vás si jenom přece trochu více zainvestují a pořídí si moderní vychytávku v podobě hodinek na běhání. Špičkové kousky ve sportovním provedení mají mnoho funkcí. Při běhu díky těmto náramkovým hodinkám můžete sledovat rychlost, vzdálenost, též i spálené kalorie. Nežli se pustíte do běhu, tak si naplánujte trasu, jež vám bude vyhovovat, a pak už jenom vyběhnete vstříc krásnému podzimnímu počasí. Zprvu budete asi běhat na rovince, následně přidáte do svého programu i nějakou tu křivolakou cestičku či kopeček.

Jízda na inline kolečkových bruslích budete pro vás možná to pravé ořechové. Touto aktivitou si posílíte hýžďově svaly a pohybový aparát. Inline bruslení má také pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. Při této volnočasové aktivitě se nezapomeňte chránit senzační výbavou, mezi niž patří helma, chrániče zápěstí, loktů a kolen.

Cyklistika existuje v mnoha podobách, ať už jde o rekreační, turistikou, sportovní či dopravní formu. Jízdu na kole preferují lidé po celém světě. K této aktivitě mít musíte prvotřídní model kola, na kterém sjedete rovinku, lesní nerovnou pěšinku i kopcovitý terén. Pořídit si budete muset správnou obuv a cyklistické oblečení. To něco ovšem stojí.

Skákání na trampolíně se dá provozovat i na podzim venku. Odborníci tvrdí, že je tato aktivita lepší než běh. Pravidelným desetiminutovým skákáním totiž posilujete kompletně celé tělo. Tento pohyb je výborný proti depresi.

S uvedenými podzimními sporty to zase moc nepřehánějte. Zkrátka platí tu zlaté pravidlo „všeho s mírou“.

 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.