Články
Top

Nejslavnější fotbalové kluby světa

Fotbalové kluby světa můžeme pro lepší přehlednost rozdělit dle světadílů. Na evropském kontinentě se lze běžně setkat s prestižním fotbalovým klubem AFC Ajax, Arsenal FC, Barcelona FC, Bayer 04 Leverkusen, FC Bayern München, BV Borussia Dortmund, Chelsea FC, PSV Eindhoven, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester United FC, AC Milan, Olympique Lyonnais, Olympique de Marseille, Paris Saint-Germain FC, FC Porto, Real Madrid CF, Valencia CF.

Kupříkladu AFC Ajax (Amsterdamsche Football Club Ajax NV) se pyšní řadou důležitých ocenění na domácím i mezinárodním poli. Za tímto úspěchem stojí léta prověřený a též propracovaný systém výchovy mládeže, díky němu klub vychoval nespočet schopných lidí, kteří si zahráli jak na nizozemských, tak i na světových fotbalových turnajích. Poháry se jim hromadí a je vidět, že zaslouženě. Investice do mládeže se vyplácí.

V severní a střední Americe jsou známé kluby USA (Los Angeles Galaxy, DC United), Mexiko (CF América, CD Cruz Azul, UNAM Pumas, CD Toluca), Kostarika (LD Alajuelense, Deportivo Saprissa), Trinidad a Tobago Defence Force FC, Honduras CD Olimpia, Surinam SV Transvaal. Tyto zmíněné kluby získávají jedno ocenění za druhým ve fotbalových soutěžích CONCACAF.

V jižní Americe jsou věhlasné kluby z Argentiny (Boca Juniors, Estudiantes de La Plata, CA River Plate, CA Independiente), z Brazílie (Cruzeiro FC, Gr?mio Foot-Ball Porto Alegrense, S?o Paulo FC, Santos FC), z Uruguaje (Club Nacional de Fotbal, CA Pe?arol) a z Paraguaye (Olimpia Asunción).

Na africkém kontinentu slaví úspěchy kluby Al-Ahly SC, Al-Zamalek, Asante Kotoko, Canon Yaoundé, Enyimba International FC, Étoile Sportive du Sahel, Hafia Conakry, Raja Casablanca.

Opomenout nemůžeme ani kluby AFC (Al-Hilal, Al-Ittihad, Esteghlal FC, Júbilo Iwata, Liaoning Fushun, Pohang Steelers, Seongnam Ilhwa Chunma, South Melbourne FC, Suwon Samsung Bluewings, Thai Farmers Bank FC, Yokohama F. Marinos) a OFC (City FC, AS Magenta, AS Pirae).
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.