Články
Top

Nejdojemnější sportovní okamžiky tohoto století

Každý fanoušek sportu, ať už jde o fotbal, tenis, F1 či hokej, lpí především na prožitku a také na konečném výsledku. Ovšem pokaždé v daném sportu nejde jen o výhry, prohry, rychlost, góly, ale také o emoce a city. V následujícím článku vám přiblížíme ty nejdojemnější sportovní okamžiky, které ve vás mnohdy vzbudily emoce, jež jste dlouhé roky nepocítili.



Finále Ligy mistrů 2007 a 2008 mezi Manchesterem United a Chelsea

Mezi nejúžasnější okamžiky ze světa sportu se považuje finále prestižní ligy mistrů mezi Anglickými kluby z Premier League. Jako prvnímu se po hlavičce podařilo skórovat Cristianu Ronaldovi, ale Frank Lampard ještě do přestávky díky velké štěstěně srovnal stav na 1:1.


Skóre se však po dobu zápasu nezměnilo a došlo tedy na pokutové kopy, které vstoupily do historie. Nejlepší hráč z Manchesteru United minul a tak měl před sebou kapitán Londýnské Chelsea nejdůležitější kop své kariéry. Kdyby proměnil, Chelsea by se poprvé v historii radovala ze zisku nejprestižnější fotbalové trofeje. Nicméně Terry bohužel v osudový okamžik uklouzl a trefil pouze konstrukci Van Der Saarovi brány. Po dalších třech sériích bez zaváhání přišel na řadu Francouzský rodák Nicolase Anelka. Van Der Saar při kopu vystihl stranu a balón vyrazil. V tento okamžik vyhrkli všem fanouškům do očí slzy. Záběry na doslova zdrcený tým Chelsea včele s kapitánem Terrym, radujícími se hráči Manchesteru s Ronaldem, který brečel dojetím, vstoupily do historie světové kopané.


Česko na Mistroství světa v ledním hokeji 2010 v Německu

Určitě má každý ještě v živé paměti, jak se Český národní tým zmocnil při šampionátu NHL v Německu zlaté medaile. Jména jako Kašpar, Marek, Rachůnek či Jágr - to jsou naši hrdinové z Německa. Jako nejdojemnější moment z celého mistrovství, při kterém jsmě měli všichni husí kůži, považuji Rachůnkův vyrovnávající gól ze semifinále v posledních sekundách zápasu, díky němuž náš tým zvítězil ve finále nad týmem Ruska. Ruský tým neunesl prohru a až na Ovečkina si stříbrné medaile z krku ihned sundal.


Lewis Hamilton mistrem světa Formule 1

Pamatujete si na poslední závod sezóny 2008 Formule 1 v Brazílii? Při tomto závodě nebylo do posledních vteřin jasno, zda je mistrem světa Lewis Hamilton či Felipe Massa z Ferrari. Před poslední závodem měl Hamilton náskok 7 bodů na Felipeho Massu a měl tedy snadno vykročeno k titulu. Během závodu se však spustil déšť a ten pořádně zamíchal kartami. Hamilton se pohyboval na šestém místě a před ním jel Fernando Alonso. Massa vévodil závodu a sledoval se tedy pouze souboj o páté místo mezi Alonsem a Hamiltonem. Pokud by se Hamiltonovi podařilo Alonsa předjet a dostat se na páté místo body by mu stačily k titulu mistra světa, pokud by se tak nestalo, mistrem by se stal Massa.


Do poslední minuty si Alonso své místo stále hlídal. Jenže stalo se něco, co nikdo nečekal! Dosud čtvrtý Tymo Glock si nevyměnil suché pneumatiky za mokré a začal ztrácet. V poslední zatáčce ho předjel i Hamilton s Alonsem čehož si nikdo nevšiml a Massa v tu chvíli protínal cílovou pásku. Začalo se slavit, všichni si mysleli, že mistr světa je Felipe Massa ovšem poté přišlo zklamání. Mistrem světa se stal Lewis Hamilton a tento závěrečný závod se stal jedním z nejpamátnějších sportovních okamžiků vůbec.



Roger Federer – Rafael Nadal – Wimbledon 2008 finále

Toto finále Gran Slamu v tenise se zapsalo do historie tenisu jako jeden z nejhezčích zápasů vůbec. Celá show trvala kolem 6 hodin. Hra byla velice vyrovnaná a střídala jí jedna hezčí výměna za druhou. Rafa i Roger naprosto excelovali a hra dospěla až do pátého setu. Celý zápas Wimbledonu nakonec vyhrál poprvé ve své kariéře Rafael Nadal za konečného stavu 9:7. Poté přišlo oprávněné dojetí.


Návrat Thierry Henryho do Arsenalu

Jeden z nedojemnějších sportovních okamžiků se udál poměrně „nedávno“. Legenda Anglického fotbalového klubu Thierry Henry, který z klubu odešel do Barcelony, se vrátil do svého bývalého klubu na hostování. Henry odehrál za Arsenal stovky utkání, při nichž nastřílel rekordní počty gólů a stal se klubovou legendou. Při jeho návratu skandoval celý stadion. Henry se zapojil hned do prvního zápasu Arsenalu. Bylo to v FA Cupu proti Leedsu, kdy jediným gólem rozhodl o postupu Arsenalu. Při gólu se strhla vlna emocí, které se slovy nedají popsat!
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.