Články
Top

Představujeme netradiční sport – Runbiking

Chybí vám pohyb a rádi byste zkusili něco nového? Nebo vás bolí záda tak, že nemůžete zamhouřit oka? A slyšeli jste už o „běhu na kole“?


Zábava bez hranic

Runbiking je úplnou novinkou v cyklistickém odvětví. Je to zábava, která vás jen tak neomrzí. Potřebujete ovšem speciální kolo, které se od normálního kola liší ve způsobu šlapání. Střed šlapání je totiž v ose zadního kola. Na takovém kole tedy nesedíte, ale stojíte v pedálech. Pro jeho zvládnutí není třeba absolvovat speciální školení nebo výcvik. Stačí vám odhodlání, cit a cvik.


Za jak dlouho se naučíte „Runbikovat“?

Je to záležitost chvíle. Již po několika hodinách budete schopni využít potenciál runbiku a s nikým se o něj nebudete chtít dělit.


V čem je Runbiking jedinečný?

Zábavným a zdravým způsobem do svého života zapojíte zcela novou pohybovou aktivitu, která vás bude bavit. Vaše kondice se zlepší, čímž dojde i k uvolnění stresu. Narostou vám svaly a ubudou přebytečná kila. Získáte postavu, o které jste vždy snili.

Runbiking je vhodný pro všechny věkové kategorie. Může s ním začít jak profesionální sportovec, tak i úplný laik. Určitě ho ocení zejména ti, kteří mají sedavé zaměstnání, jednostranně zatěžují svůj pohybový aparát, postrádají pohyb a nebo trpí bolestmi zad. Je to sport pro všechny, kteří se rádi baví a chtějí si užít radost z pohybu.


Trénink venku i v posilovně

Runbiking je především outdoorová aktivita, které se můžete věnovat po celý rok. Jestli však zvolíte ulice města, přírodu, posilovnu nebo prostředí domova, je to čistě na vás. V posilovně se jezdí na speciálních rotačních válcích, které jsou prodávány jako doplněk k produktu. Jízdu na válcích doporučujeme spíše pokročilejším runbikerům. Stále ovšem platí, že Runbiking není striktně vymezen pro venkovní terén. Venku je to ale větší zábava, nemyslíte?

Jak to celé funguje?

Odpověď je jednoduchá: SNADNO. Runbiking vás podvědomě nutí, aby jste drželi rovnováhu, ovládali těžiště svého těla a drželi záda ve vzpřímené pozici. Jízda aktivuje stabilizační systém páteře, tzn. svaly hluboce uložené okolo páteře, břišní svaly, svaly dna pánevního a bránici. Runbike využijete i jako dopravní prostředek na výlety nebo jako zážitkovou aktivitu.

Kolo do kapsy

Řídítka Runbiku se dají snadno sklopit a složené kolo převezete pohodlně autem. K přepravě veřejnými dopravními prostředky je určena speciální taška.


Cena Runbiku

Každá sranda něco stojí, jak praví dávné pořekadlo. Runbikové kolo se pohybuje v rozmezí 20 až 30 tisíc korun. Když budete mít štěstí, najdete cenu po slevě, která pro vás bude přijatelnější.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.