Články
Top

Pro skvělé výsledky nemusíte do posilovny: Udělejte si tělocvičnu z vašeho domova!

Znáte to: Ráno spěcháte do práce, odpoledne pro změnu domů, kde si sice odpočinete od pracovního vytížení, čekají vás však jiné povinnosti. Člověk musí uvařit, poklidit, v případě ratolestí vyzvednout děti ze školky… Najít si čas na cvičení může být někdy opravdu těžké, často však ukusuje čas spíše doprava do fitka než samotné cvičení.

Problémem může být i období zimy. Zatímco v létě podnikáte rodinné výlety na kole, zajdete si zaběhat nebo potrápit hýžďové svaly na inline brusle, během mrazivých dní přemýšlíte, jak všechny tyto pohybové aktivity nahradit. Řešením je domácí cvičení!

Nestojí to moc, otevírací doba je nonstop a nikdo na vás nekouká. Cvičit můžete v potrhaných teplácích i nazí – jak je komu libo, a můžete dosáhnout stejných výsledků, jako kdybyste chodili do posilovny.

Posílení celého těla zaručí TRX

Závěsný posilovací systém odvede skvělou práci za nevysokou cenu. Díky TRX protáhnete celé tělo a nesoustředíte se jen na jednu partii. Zároveň posilujete jen s váhou vlastního těla, a tak máte jistotu, že se nepřetěžujete nevhodně zvolenou úrovní zátěže.

TRX je skvělým doplňkem vašeho domácího fitness i díky tomu, že „roste“ spolu s vaší kondicí. Záleží jen na vás, jak náročné si cvičení uděláte a je vhodné jak pro naprosté začátečníky, tak i pro zkušené sportovce, kteří si chtějí dát pořádně do těla.

 

Kondici můžete zlepšit i při sledování seriálu

Jestli dáváte přednost kardiu spíš než posilování, nebo se jen chcete zahřát před cvičením, můžete zvážit koupi rotopedu, elipticalu nebo i běžeckého pásu. Koupi si ale pořádně rozmyslete, a vyzkoušejte, zda vás cvičení na podobných strojích baví. Jedná se totiž už o investici, kterou vaše peněženka pocítí o něco více.

Ráno si tak můžete zajezdit na kole bez nutnosti plánovat trasu, oblékat cyklistický dres a chystání sady lepení pro případ krizové situace. Rotoped vás zničí už za půl hodiny a pot bude kapat i z těch, co se jindy moc nezapotí.

Bohužel, ať už se jedná o rotoped, běhací pás nebo eliptical či jakýkoli jiný podobný stroj, vždy zatěžuje jen určité partie vašeho těla. Proto byste měli cvičení doplnit pohybovou aktivitou, která se bude zaměřovat i na zbytek těla.

Profesionální taneční studio z vašeho obýváku

Pokud vás nebaví hodinu šlapat nebo běžet na místě a naopak ve vás začne proudit krev pokaždé, když slyšíte svůj oblíbený song, zvolte třeba zumbu, aerobik, nebo klidně břišní tance. Stačí si na internetu vybrat z množství instruktážních videí nebo jen spustit váš oblíbený playlist a začít improvizovat!

 

Na zkušenější čeká závaží

Ať už si chcete ztížit aktuální úroveň cvičení nebo si zpestřit běžné domácí posilování, můžete si pořídit několik doplňků, díky kterým vaše tréninky naberou zase trošku jiný směr. Může jít o obyčejné činky, moderní kettlebell, hrazdu, posilovací kolečko nebo třeba závaží na ruce a nohy. Je však na místě varování: z nákupu těchto doplňků se snadno stává závislost.

Až zase příště nebudete mít  na cvičení čas, obujte si boty, pusťte instruktážní video a hurá do cvičení! Půl hodinku denně si totiž najde každý, což znamená jediné - konec výmluv!

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.