Články
Top

Pozemní hokej – nejlevnější sport v ČR

Pozemní hokej hrají jak dorostenci, tak i muži a ženy. Tomuto sportu také neodolají tisíce děti. Těm rodiče platí členský příspěvek ve výši cca 3 tisíc korun. Tréninky jsou rozčleněny do kategorií benjamínci, přípravka MIX, mladší a starší žáci. Děti navštěvující tuto volnočasovou aktivitu se mohou účastnit soutěží a turnajů. Nejlepší skupiny si domů odnáší sportovní poháry, medaile, kovové nebo papírové diplomy.

Pozemní hokej se řadí do kolektivních sportů, který se odehrává na speciálním hřišti. To disponuje rozměry 91,4 x 55 m. Na něm jsou rozmístěny branky o rozměrech 366 x 214 cm. Právě na hracím prostoru se hráči s hokejkou snaží míč nahnat do branky soupeře. Na hrací ploše pobíhá jedenáct hráčů na každé straně. Někdy je zde velmi rušno. Diváci nestačí sledovat dění na hřišti. Podaří-li se dát některému z hráčů gól, který je, však platný jeli dosažena vzdálenost 14,63 metrů střeleckého půlkruhu. Rozhodující trestné údery v play-off jsou započítány ze vzdálenosti 6, 4 metrů. V pozemním hokeji je obvyklá hrací doba dvakrát 35 minut. Pokud však nastane situace, kdy obě skupiny mají nerozhodný stav. Tak se daná doba prodlužuje o dvakrát 7,5 minuty.

V ČR byl 2012 pořádán světový turnaj v pozemním hokeji. Šlo o nejsledovanější sportovní akci, kterou sledovali také miliony diváků u televizních obrazovek. Objevily se tu i týmy z Polska, Ukrajiny, Běloruska, Skotska, Běloruska, Itálie, Francie a Turecka. Konají se utkání na mistrovství Evropy v Boomu. K dalším soutěžím patří juniorského mistrovství Evropy, světová liga - Play Off atd.
Organizátoři pozemního hokeje připravují pro své vítěze rozmanité ocenění. Jednou jsou to figurky na podstavci, které jsou odlité z kovu. Tento druh ocenění vyniká originálním designem ve zlaté nebo stříbrné. Jindy to jsou medaile s vyraženým motivem pozemního hokeje. Dále to mohou být i poháry s emblémem.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.