Články
Top

Slavní čeští sportovci – 2. díl

Dnes se podíváme na slavné hokejisty, kteří působí nebo historicky působili v NHL.

Jaromír Jágr je legenda v hokeji

Jediný, kdo v tabulkách překonává „džegra“, jak mu Američané přezdívají, je největší hokejista všech dob – Wayne Gretzky. I přesto je Jágr legenda ve světovém hokeji a stále i ve svých 44 letech nekončí. Jeho úžasná píle a dřina inspiruje mladé generace hokejistů, díky kterým se můžeme těšit na další talenty v naší oblíbené hře.

Jarda Jágr má svou oblíbenou 68 na dresu a za svůj život získal velké množství trofejí, medailí a pohárů. Ať už to bylo zlaté Nagano (kdo si na něj nepamatuje, ať se stydí). Připomeňte si ty nejlepší momenty závratného souboje s Ruskem, který posílil národní hrdost na dlouhá léta po roce 1998.

Jágr nebyl jediný, děkujeme celému mužstvu, protože hokej není hra pro jednoho, ale je o souhře týmu. Kromě zlaté medaile z olympiády, získal také Stanley Cup. Členem Triple Gold Clubu se stal i proto, že má také zlatou z mistrovství světa.

Jágr je a bude legendou pro nás Čechy. Když se bude mluvit o Jardovi, všichni budeme vědět, o kom je řeč.

Jiří dopita trénuje české hokejisty

Jiří Dopita byl společně s Jágrem v momentě, kdy jsme vyhráli zlatou medaili v Naganu, i pro něj to byl jeden z vrcholů kariéry. Poté ještě vyhrál 3 zlaté a 2 bronzové medaile na mistrovství světa.

Dopita působil v České extralize ledního hokeje a to za kluby Olomouce, Vsetína, Pardubic a Znojma. Po ukončení kariéry ve 44 letech působil jako asistent trenéra v Olomouce a loňskou sezónu trénoval klub HC Oceláři Třinec.

Oba měli jinou cestu v hokejovém světě, ale oba patří mezi velká jména českého sportu.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.