Články
Top

Jak sportovat v zimě levně?

Jste milovníci venkovních sportovních aktivit, které vám ale bývají v zimních měsících odepřeny? Nevěště hlavu, určitě existuje stejně dobrá alternativa.

 

1. Domácí posilování

Můžete zamířit rovnou do posilovny, nicméně přeplněný gym na začátku ledna může být lehce demotivující, zvlášť když si zakoupíte permanentku, abyste pak čekali, až se nějaké náčiní uvolní. Přitom se dá efektivně posilovat i doma, buďto s náčiním, nebo i bez. Můžete si místo jednoruček napustit lahve vodou, případně pořídit odporové gumy, se kterými se dá procvičit celé tělo a jsou opravdu levné. Nebo také můžete zapojit komplexní cviky jako třeba angličáky, kliky, nebo plank. 

 

2. Sportujeme s přáteli

Chodit na individuální sálové lekce se může prodražit. Pokud se ale domluvíte s partou kamarádů, nebo s kolegy v práci a pronajmete si na dvě hodiny tělocvičnu, kde si můžete zahrát fotbálek, volejbal apod., určitě to velkou díru do rozpočtu neudělá. Můžete tak skloubit sport se schůzkou s kamarády, nebo teambuildingem.

 

3. Plavání, jóga, kurzy lezení na stěně...

Zaplatit si jakýkoli kurz nebo permanentní vstupenku na celé zimní období nejspíš nenaplňuje představy o low - cost cvičení. Ale na tyto a mnoho dalších sportovních aktivit velice často přispívají pojišťovny, a to nemalou částkou. Zkuste se tedy informovat u své zdravotní pojišťovny, jestli náhodou nemáte na tento benefit nárok. Může vám být uhrazena třeba půlka celkových nákladů, někdy i více.

 

3. Užíváme si zimních radovánek

Na změně ročních období je nejlepší ta rozmanitost aktivity, které během roku můžeme dělat. Z takové hodiny bruslení na ledě budou bolet nohy stejně jako po makání v posilovně. Pokud chodíte rádi běhat, jednoduše vyměňte běžecké tenisky za běžky a vyrazte za sněhem. Ani dlouhé vycházky po lese nejsou pasé. Za obyčejně sněžnice sice zaplatíte cca 1500 Kč, ale je to investice na dalších 5 let.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.