Články

Česko-slovenský úspěch ve slalomu Světového poháru

Země, kde je sníh na horách celoroční samozřejmostí skončily až za stupněm vítězů. A to jen díky našim skvělým českým a slovenským sportovkyním.

Šárka Strachová opět na bedně

Slalom na lyžích je disciplína, kde o vítězi rozhodují setiny sekundy. České slalomářky to nemají ve světové konkurenci jednoduché. Naše známá lyžařka Šárka Strachová byla již na bedně 16x.

V Záhřebu se koná závod Světového poháru již tradičně a Strachové svědčí. Již 3x byla na bronzové pozici (roky 2007, 2009, 2017).

Na slalomu se jedou dvě jízdy a Strachová si to své 3. místo v druhé upevnila. O zlaté a stříbrné ale jasno ještě nebylo.

Slovenské zlato a stříbro

Dvě slovenské závodnice Velez-Zuzulová a Vlhová si rozdělily zlato a stříbro ze Záhřebu. Hned po ocenění si závodnice pochvalovaly, jak je skvělé, že se na bedně umístilo Slovensko a Česko.

My jsme na vás, holky, pyšní taky!

Favoritka nakonec nedojela

M. Schriffrin měla 12 vítězství ve slalomech v řadě za sebou. V Záhřebu ovšem kvůli chybě nedojela hned v první jízdě. O této skvělé závodnici byste měli vědět, že je jí teprve 21 let. 12 vítězství v řadě ve slalomu dokázala jako vůbec první lyžařka na světě. Schriffrin je dvojnásobná mistryně světa a také olympijská vítězka z Ruska (v Soči).

I tak vede čelo Světového poháru se 400 body. Strachová si drží stále 5. příčku a Velez-Zuzulová druhou. Na vedoucí závodnici ztrácí jen 10 bodů. 

Fanděte ale i těm mladým lyžařům, kteří se na vrchol své kariéry teprve chystají. Oceňte i je na závodech u nás i na Slovensku. Vyrábíme nádherné poháry a trofeje pro lyžaře. Koukněte se na ně.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.