Články
Top

Tipy na levné sporty v tělocvičně

Dobře vybavené tělocvičny poskytují maximální komfort pro řadu sportovních aktivit. V takovém prostředí může člověk v pohodě cvičit, boxovat, tančit anebo hrát pohybové hry. Ale stále častěji jsou tu k vidění velmi atraktivní hopsavější disciplíny, k těm nejnavštěvovanějším patří kupříkladu zumba. Jde o aerobní trénink, při kterém si lidé pěkně protáhnou celé tělo. Na hodinách zumby je hodně veselo. Střídají se zde pomalejší a rychlejší taneční cviky spolu s aerobními a fitness prvky. Lidé si tu dávají patřičně do těla a na hodinách postupně zlepšují svou kondici. Všichni jsou tak zabraní do cvičení, aniž by si na první pohled všimli, že se přitom efektivně zbavují přebytečných kalorií. Zkrátka zumba je zábavné cvičení hodící se jak pro začátečníky, tak pro pokročilé. Při této formě se nejeden jedinec naučí jedinečně svůdným pohybům.

Další naprosto zábavnou disciplínou je dance aerobik, který je krom klasických aerobikových kroků ještě doplněn o zajímavé taneční prvky. Tomuto cvičení dávají přednost obzvláště ženy, muži upřednostňují mnohem jiné aktivity.

K populárním a velmi účinným cvičením se řadí také step aerobik. Na hodinách této formy aerobiku se procvičují sestavy. Tato cvičící technika je zaměřená na hýždě a svalstvo dolních končetin. Step aerobik se provádí na fitness schůdku.

V tělocvičnách se lze běžně setkat s aerobním cvičení zvané aerobics body. Při této formě si zájemci znamenitě zatancují, taktéž i pořádně zaposilují. Vyhledávané jsou hodiny body styling, body work, fit roller atd. Frčí také balanční cvičení a joga.

V některých tělocvičnách je možné si náramně zařádit na trampolíně. Jde o sportovní disciplínu, která všechny ohromě pobaví a přitom je mimořádně prospěšná.

V tělocvičně se dají také hrát míčové hry. Někteří tu mohou cvičit s gymnastickou obručí, gymnastickými kužely či gymnastickým švihadlem. Jiní se tu věnují skateboardingu.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.