Články
Top

Masarykovy poháry

S koncem hokejové play off se blíží i závěrečná otázka – kdo získá letošní poháry hokejové extraligy? Na to se podíváme právě dnes. Po naprosto královském výkonu v semifinále play off se do finálového kola dostává zlínský tým PSG.

V semifinálovém kole se mu podařilo vyřadit tým z Třince a dostává se tak opět na stupně vítězů, ačkoli po krátké době – pouze s odstupem jednoho roku. O Masarykův pohár se utká ve finále s brněnským klubem Kometa, který rozdrtil pražskou Spartu 5:4. Kdo získá poháry? To se dozvíme již tento týden a bude to rozhodně vyrovnaný boj!

Nyní se podíváme více do historie klubu PSG Zlín, abychom zjistili, co stojí za jeho úspěchy a získanými trofejemi. Zlínský klub má za sebou hezkou tradici a jeho vznik se datuje do roku 1929. Ačkoli snahy o vznik týmu se projevovaly již několik let předtím, nekompromisní obleva zabránila Zlínu získat poháry a podařilo se to až o několik let později právě v roce 29. louho očekávané první utkání však přineslo zklamání v podobě prohry 2:7 s klubem Kroměříže.

Postupem času si zlínští hokej velice oblíbili a díky sílícím úspěchům bylo založeno i mužstvo dorostu na počátku třicátých let. O poháry tak začal Zlín bojovat na více frontách.  Přes počáteční neúspěchy související opět s oblevou bylo dorostenecké mužstvo nakonec úspěšné.

V boji o získání Masarykova poháru proti sobě stojí silní soupeři a příště se můžeme podívat na soupeře a jak si stojí, chce-li získat poháry.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.