Články
Top

Nejlepší sporty pro ženy

Ženy většinou řeší ideální postavu mnohem častěji, než muži. Jaké jsou ale nejvhodnější sporty určené právě pro ženy?
Každého určitě napadne jako první aerobik. Tento sport zpravidla ani mnoho mužů nepraktikuje. Aerobik je ideální sport na hubnutí, jelikož při něm zapojíte celé tělo. Během cvičení se používá celá řada pomůcek, jako například steppery či posilovací pásy, takže se nikdy nejedná o dokola se opakující monotónní cviky. Navíc existuje více druhů aerobiku, například takzvaný dance aerobik, či aqua aerobik.


Vhodným sportem (nejen) pro ženy je samozřejmě běh. Jeho výhodou je to, že při běhu dochází k hubnutí rovnoměrně po celém těle, jehož problematické partie navíc zpevníte. Výhodou běhu je to, že při něm nepotřebujete žádné speciální pomůcky, stačí vám pouze kvalitní obuv. Dalším sportem oblíbeným mezi mnoha ženami je bruslení, ať už na ledě, nebo in-line bruslení. Při něm posilujete stehna a spodní část bříška a protože je to energicky náročný sport, poměrně rychle po něm zhubnete.
Dalším sportem vhodným pro ženy je cyklistika, kdy oproti například běhu nezatěžujete vazy ani klouby, takže je ideální pro ženy s nadváhou, které se cvičením teprve začínají. Na formování postavy je ideální sportem pilates. Při něm si posílíte nejen problematické partie, ale také si protáhnete celé tělo. Dalšími vhodnými sporty pro ženy jsou plavání či spinning.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.