Články

Historie Světového poháru

Pod pojmem Světový pohár se ukrývá řada významných sportovních turnajů. Těchto celosvětových soutěží se účastní sportovní týmy anebo jednotliví sportovci. Právě tato skupina lidí v konkrétní soutěži reprezentuje svou danou zemi. Světové poháry se standardně organizují periodicky nebo ročně. Mezi nimi se najdou závody konající se jednou za několik let.
K periodickým Světovým pohárům se řadí atletika, box, golf, ženská házená, šachy a volejbal. Například Světový pohár v golfu, boxu, házené a volejbalu se koná každoročně. Do této skupiny patří i lední hokej, který je organizován nepravidelně. První zápas této soutěže byl pořádán v roce 1996. Naposledy nejednu vypjatou situaci zažili fanoušci ledního hokeje na stadionu v roce 2004. V průběhu roku 2016 je naplánován turnaj, který se uskuteční v kanadském městě Toronto. Vítězné družstvo získá Světový pohár.

Biatlon, cyklistika, jachting, jezdectví, kanoistika, lukostřelba, lyžování, moderní pětiboj, plavání, rychlobruslení, šerm, tenis se koná jednou ročně. Do této kategorie patří i orientační běh, snowboarding, judo a veslování. V případě tenisu se dostal do povědomí Světový pohár družstev, jenž byl pokládán za dosti prestižní mužskou soutěž. Tato akce měla své nezastupitelné místo Düsseldorfu. Do turnaje postoupilo 8 nejlepších družstev. Tato soutěž se konala od roku 1978 do 2012. V nadcházející sezoně se mohli diváci těšit na novou soutěž pod názvem Power Horse Cup.

Světové poháry v lukostřelbě mohli televizní diváci sledovat z čínské Šanghaje anebo například z Turecka.

Sportovní gymnastika je považována za víceletý světový pohár, jenž zastřešuje Mezinárodní gymnastická federace. Ta má sídlo ve Švýcarsku. Do této soutěže se dostávají gymnasté na základě předchozích znamenitých výsledků z mistrovství světa a olympijských her. Z této soutěže si vítězové odnáší jistou finanční odměnu.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.